Tammi-heinäkuussa pantiin vireille 1 466 konkurssia. Se on 6,8 prosenttia vähemmän kuin vuotta aiemmin vastaavaan aikaan.
Konkurssiin haetuissa yrityksissä oli kuitenkin aiempaa enemmän henkilökuntaa. Työntekijöitä oli yhteensä 8 033, mikä on 21,4 prosenttia enemmän kuin samaan aikaan vuonna 2015.
Tiedot selviävät Tilastokeskuksen tiedoista.
Konkurssien määrä väheni teollisuuden ja kaivostoiminnan, rakentamisen, kaupan, kuljetuksen ja varastoinnin sekä muiden palveluiden päätoimialoilla.
Lukumääräisesti eniten konkurssit vähenivät muiden palveluiden päätoimialalla. Alalla pantiin vireille 409 konkurssia, mikä on 9,9 prosenttia vähemmän kuin edellisvuonna.
Muiden palveluiden päätoimiala käsittää muun muassa informaatio- ja viestintäpalvelut, rahoitus- ja vakuutustoiminnan, kiinteistöalan toiminnan, ammatillisen, tieteellisen ja teknisen toiminnan, hallinto- ja tukipalvelut, koulutuspalvelut, terveys- ja sosiaalipalvelut sekä taide-, viihde- ja virkistystoiminnan.
Konkurssien määrä väheni myös kaupan päätoimialalla, jossa pantiin tammi-heinäkuussa vireille 309 konkurssia. Se on kolme konkurssia vähemmän kuin edellisenä vuonna samaan aikaan.
Henkilöstöä kaupan alalla konkurssiin haetuissa yrityksissä oli kuitenkin 1 066 henkilöä. Se on peräti 106,7 prosenttia edellisvuotta enemmän.
Vireille pantujen konkurssien määrä kasvoi alkuvuonna maa-, metsä- ja kalatalouden päätoimialalla. Alalla pantiin vireille 40 konkurssia, mikä on 5,3 prosenttia enemmän kuin vuoden 2015 tammi-heinäkuussa.
Vireille pannuilla konkursseilla tarkoitetaan konkurssiin haettuja yrityksiä, yhteisöjä tai luonnollisia henkilöitä. Konkurssin vireilletulo ei läheskään aina merkitse yrityksen tai ammatinharjoittajan konkurssiin menemistä, sillä oikeusprosessi voi eri vaiheissaan jäädä kesken.
Katri Simola