– Tekstiviestejä, WhatsApp-viestejä, puheluita, kaikkea tulee koko ajan kun ihmiset yrittävät tavoittaa. Ei tässä tiedä miten päin olisi, Paananen kertoo.
Paananen teki huhtikuussa Työrauha 2018 -kansalaisaloitteen. Sen tarkoituksena on rajata poliittisia lakkoja.
– Vielä eilen olin sitä mieltä, että ei tästä tule mitään. Nyt tästä voi tullakin jotain.
Torstaina aamupäivällä allekirjoituksia oli noin 4200 kappaletta.
"Politiikalla simputetaan työpaikoilla"
Hypeä ovat nostaneet useat artikkelit valtakunnan suurimmissa medioissa. Tänä iltana Paananen keskustelee asiasta Ylen A-Talk-ohjelmassa yhdessä EK:n toimitusjohtajan Jyri Häkämiehen ja SAK:n puheenjohtajan Jarkko Elorannan kanssa.
– Kannan huolta yrityksen työhyvinvoinnista ja siitä, että politiikka tuodaan työpaikoille ja sitä kautta aletaan simputtaa ihmisiä. Nyt näyttää siltä, että tämä kampanja voi lähteä kunnolla liikkeelle.
Paananen huomauttaa Ilta-Sanomien haastattelussa, että "monet Helsingin toimistoissa työskentelevät poliittisista lakoista vähät välittävät eivät ymmärrä, mitä moinen lakko tarkoittaa teollisuudessa työyhteisölle."
– Niillä kyylätään, meneekö joku töihin lakosta huolimatta ja annetaan ymmärtää, että ei ehkä kannattaisi, hän toteaa lehdelle.
Omat kiireet etusijalla
Paanasen tavoitteena on saada aloitteelleen 50 000 nimeä, jolloin se voidaan toimittaa eduskunnan käsiteltäväksi.
– Kaksi viikkoa on vielä aikaa. Pidän tavoitetta realistisena. Tavoitteena oli tuoda asia julkiseen keskusteluun, siinä mielessä kansalaisaloite on vain sivujuonne.
Paananen ei ehdi juurikaan hoitamaan asiaa päivisin omien työkiireidensä takia.
– Minulla on 1800 henkilöä johdettavana ja heille kaikille pitäisi saada leipää pöytään. Iltaisin olen käytettävissä tähän asiaan, hän kommentoi.
Peikko Groupilla on toimintaa kaikkiaan 34 maassa.
Kuva: Peikko Group
Pauli Reinikainen
pauli.reinikainen (at) yrittajat.fi