Elo haluaa yhdessä Tiedon kanssa kehittää tulevaisuudesta älykkäämpää datan avulla ja auttaa suomalaisia yrittäjiä menestymään.
Elo ja Tieto järjestävät lokakuun lopussa hackathonin, jossa haetaan tekoälyä apuna käyttäen ratkaisua muun muassa yrittäjien hyvinvoinnin parantamiseen.
Siis mikä ihmeen hackathon?
Sanoista hack ja marathon muodostuva hackathon tarkoittaa lyhytkestoista tapahtumaa, jonka aikana joukko ihmisiä kokoontuu yhteen suunnittelemaan ja toteuttamaan erilaisia ohjelmistoja tai sovelluksia. Hackathonit kestävät yleensä yhdestä päivästä viikkoon.
– Hackathonin tavoitteena on auttaa yrittäjiä menestymään ja säilyttämään työ ja vapaa-aika tasapainossa. Suomen suurimpana työeläkevakuuttajana olemme erittäin kiinnostuneita suomalaisten yrittäjien hyvinvoinnista. Meillä on yli 85 000 yrittäjäasiakasta, ja paras tapa saavuttaa heidät kaikki on käyttää digitaalisia ratkaisuja. Lisäksi haluamme tarjota asiakkaillemme myös uudenlaisia, hyvinvointia tukevia älykkäitä palveluja”, toteaa Satu Huber, työeläkeyhtiö Elon toimitusjohtaja.
Elon tekemän tutkimuksen mukaan vain 37 % yrittäjistä on löytänyt hyvän tasapainon työn ja vapaa-ajan välille. Isolla joukolla yrittäjiä on haasteita saada työ- ja vapaa-aika tasapainoon. Etenkin nuoret yrittäjät ovat vaarassa polttaa itsensä loppuun.
Elon ja Tiedon yhteisessä tiedotteessa kerrotaan, että ”hackathoniin osallistuvat tiimit voivat hyödyntää Simularityn innovatiivista tekoälyä. Hakkerit voivat antaa tekoälyn pureskeltavaksi millaista dataa tahansa. Tekoäly analysoi dataa temporaalisen päättelyn ja syväoppimisen avulla.
Elo Data Science Hackin toinen kumppani M-brain tarjoaa osallistujien käyttöön laajat mediasisällöt. Kun huomioidaan lisäksi muut tietolähteet, innovoinnin pohjana voidaan käyttää ainutlaatuisen laajaa datamäärää.”
“Hakkerit saavat mahdollisuuden hyödyntää erittäin edistyksellistä koneoppimisjärjestelmää ja valtavaa datamäärää, jota ei ole koskaan aiemmin käytetty samalla tavoin. Ihmisten hyvinvointi on monimutkaisuudessaan juuri sellainen haaste, johon voidaan hakea ratkaisua datan, koneoppimisen ja tekoälyn keinoin. Me todellakin kehitämme älykkäämpää tulevaisuutta datan avulla”, Tikka kertoo.
Elo Hackathoniin voivat osallistua kaikki yritykset, opiskelijat ja tutkijat. Hackathonissa on kolme haastetta, joita ratkotaan Espoossa 27.–28.10. Osallistujatiimien on ilmoittauduttava mukaan ennen 5. lokakuuta.