Finpron FinlandCare-kasvuohjelma on siivittänyt älykkään liikuntakonseptin luoneet suomalaisorganisaatiot menestykseen Singaporessa. Ikääntyneiden tarpeisiin kohdennettuja HUR:n kuntoilulaitteita käytetään jo 23 singaporelaisessa vanhainkodissa. Yrityksen yhdessä Raisoftin sekä Kokkolan yliopistokeskus Chydeniuksen kanssa luoma 1,5 miljoonan euron projekti on viimeisen vuoden aikana kaksinkertaistunut.
HUR on Singaporen vanhainkotihankkeen ohella onnistunut kasvattamaan myyntiään myös muissa Aasian maissa. Ikääntyville kohdennettuja, paineilmatekniikkaan perustuvia kuntoilulaitteita valmistavan suomalaisyritys HUR:in myynti kohdistui alun perin Pohjoismaihin, mutta tänä päivänä yrityksen laitteita viedään jo yli 50 maahan.
Yli 1000 singaporelaisvanhusta kuntoilee HUR:in laitteilla ja suomalaisin opein. HUR liittyi suomalaisten terveys- ja hoiva-alan yritysten kansainvälistymistä edistävään, Finpron johtamaan FinlandCare-kasvuohjelmaan pian ohjelman perustamisen jälkeen. Ohjelman kautta HUR:ille avautuivat ovet Singaporen markkinoille, jonne yritys perusti yhdessä kahden muun suomalaisorganisaation kanssa ikääntyneille suunnatun Gym Tonic -kuntosalikonseptin.
– FinlandCare-kasvuohjelmasta on ollut meille hyötyä erityisesti kontaktien kautta, jotka ovat nostaneet vientimme uudelle tasolle. 1,5 miljoonan euron arvoinen Gym Tonic-hanke on viime vuoden aikana jo kaksinkertaistunut ja kattaa laitteiden viennin lisäksi myös koulutusvientiä. Tällä hetkellä laitteemme ovat jo yli tuhannen ikääntyneen käytössä, ja luvun arvellaan nousevan yli 4 000 vuoteen 2018 mennessä, HUR:n varatoimitusjohtaja Lena Karjaluoto kertoo.
Aasiassa tuotteiden ja palveluiden suomalaisuus on myyntivaltti.
– Suomalaisista vanhustenhuollon ratkaisuista ollaan Aasiassa erityisen kiinnostuneita, sillä niiden nähdään paitsi tuovan tehokkuutta ja kustannussäästöjä myös olevan tae turvallisuudesta ja korkeasta laadusta. Juuri nyt Suomella on Aasiassa hyviä mahdollisuuksia kasvattaa hyvin vetävää terveysteknologian vientiä entisestään, kertoo Finprossa terveystoimialasta vastaava johtaja Nora Kaarela.
Japani on ollut HUR:n suurin vientimaa jo pitkään, ja sen kautta yritys on kerännyt paljon arvokasta tietoa paitsi paikallisesta tarpeesta myös ikääntyneiden kehoista Aasiassa. Tätä tietoa he ovat hyödyntäneet muuallakin Aasiassa.